Ting

I 2020 begynte jeg, etter mye langvarig overtalelse, å konmarie klærne mine. Jeg har alltid vært skeptisk til rydde-mirakelkurer, fordi jeg er en av dem som aldri lærte å rydde og har måttet jobbe mye med å finne ut hvorfor jeg er en rotete vims. Et år senere er klesskapet mitt fortsatt sortert og oversiktlig, så jeg har måttet bite i meg skepsisen til konmari-metoden.

Helt siden jeg var liten har mangelen min på oversikt og organisering vært en skamplett som har vært kilde til mye frustrasjon, straff og etterhvert resignasjon, siden jeg aldri lærte å håndtere det som skjer når ting ikke har en fast plass og blir til rot. Å prøve å holde oversikt over alle tingene jeg hadde ansvar for ble en for overveldende oppgave, og det løsnet egentlig ikke før jeg tok ganske omfattende grep i livet mitt, konmariet litt mer enn bare klær, og begynte på et prosjekt som ikke handler om å rydde: Å holde oversikt, og å slippe oversikten ut av skapet.

Denne wikien er en øvelse i to ting:

  • Å vise fram tingene jeg har, framfor å gjemme dem vekk og skamme meg over at jeg har så mange ting
  • Å dele oversikten jeg har over tingene mine slik at de kan komme flere til gode

Det er stort, litt skummelt, og kommer til å være et langdrygt prosjekt, men jeg tror det er verdt det. Vi tenker ofte på tingene vi eier som noe så personlig og privat at de ikke kan vises fram eller deles, men alt i alt er de jo bare ting, ikke deler av personlighetene våre.

Wikien er et work in progress, og blir kanskje aldri komplett. Den er også et verktøy som kan fungere som mitt personlige oppslagsverk, og det er en vel så viktig oppgave som å være et fullført prosjekt noen kan se på på internett.