Masteroppgaven og havet

Hei internett!

Jeg har egentlig aldri klart å skrive like mye på denne vevloggen som jeg har hatt ambisjoner om (enten er det skrivesperre eller så er det tidsklemma som hindrer meg), men det får så være. For tiden skriver jeg ferdig masteroppgaven min om teater og opphavsrett, og gjør båten min klar for sommeren.

Her forleden, det vil si for et par måneder siden, kikket jeg ned i kurven jeg har med strikkeprosjekter og innså at den illustrerer arbeidsflyten min ganske godt. Det er et par-tre ulike prosjekter der, og det er lettest for meg å ferdigstille dem når jeg kan bytte på hvilket av dem jeg jobber med. Noen har tykke pinner, noen har tynne pinner, noen har flere nøster. Litt av hvert.

Noen dager blir det for monotont å sitte stille en hel arbeidsdag. Da stapper jeg laptopen i sekken og sykler til båtplassen. Så fikser jeg litt på ting, koker litt kaffe, og skriver litt i kaffepausene før jeg pusser videre. Jeg er jo faktisk griseheldig som kan ha friluftskontor og fortsatt holde anbefalt avstand til andre.

Å ha hjemmekontor var flott så lenge jeg byttet på å lese og notere, men når jeg har en hel bachelorgrad i å jobbe teoretisk mens jeg er i bevegelse er det å sitte stille veldig understimulerende. Det er jo heller ikke sunt å sitte mye stille, så jeg tror jeg gjør lurt i å rullere litt på arbeidet. Og i tillegg får jeg grublet og formulert mye inni hodet mitt mens jeg står og gnukker på båten.

En helg i mai dro jeg ut for å bevege litt på meg og gjøre undersiden av båten klar for bunnstoff. Mens jeg holdt på begynte det å regne, så jeg gjorde meg ferdig og gikk inn for å tørke både meg og klærne mine.

Byssa i en båt. Til venstre henger et par svarte jeans til tørk på en kleshenger, på benken står en messingkjele. Bak den henger et mønstret håndkle med en burgunderrød tøysko balanserende på toppen. På komfyren står det en terracottapotte opp ned. Bak den er en annen burgunderrød tøysko dandert. I forgrunnen er PCen min, med hvit tekst på en svart bakgrunn.
En liten stund så det slik ut, mens regnet pøste ned utenfor.

For tiden er den eneste varmekilden inne i båten en blomsterpotte som står på hodet oppå rødspritbrenneren. Det er forrige eiers innretning, og det fungerer utrolig bra selv om det er latterlig enkelt. Så klærne fikk henge til tørk rundt den mens jeg satt og skrev og hørte regnet dundre mot dekk. Og teksten, den fløt ned i tastaturet mens jeg satt der. På den timen jeg satt der tror jeg jeg skrev over tusen ord. Det var en fin opplevelse.

Og da det slittet å regne var jeg tom for ting å skrive og nesten tom for strøm, så da kunne jeg like gjerne slutte å skrive. Så da var det bare å jobbe videre med båten. Og slik veksler jeg fram og tilbake. Det går ikke så fort, men det fungerer, og jeg jobber jevnt og trutt.

I sommer skal båten bli feriekontoret mitt, også når det ikke regner. Det gleder jeg meg til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *