La Per få en fin jul

I dag satte piratjakta i gang, og i den anledning gjorde jeg litt research. Midt i en uendelig mengde forskjellige treff på Google fant jeg denne artikkelen: http://www.aftenposten.no/digital/Kun-n-mann-jobber-med-a-overvake-norske-fildere-6806030.html

Artikkelen handler om «Per», som er så redd for folk som laster ned film og musikk at han ikke tør stå fram med hverken navn eller bilde. Det klaustrofobisk lille kontoret hans gjør setter ikke akkurat noen trivelig stemning det heller. Og utsikten hans er neimen ikke noe å skryte av det heller. «Per» har virkelig tapt i lotteriet om bra kontor der han jobber i nærheten av Aker Brygge.

Litt lenger ned i artikkelen er det noen kommentarer fra Rune Ljosland, advokat i Simonsen Vogt Wiig AS, som er det advokatfirmaet som tar for seg flest opphavsrettssaker, og var med på å stifte Rettighetsalliansen, den norske kopien av Rättighetsalliansen, tidligere kjent som alles kjære Anti-Piratbyrån, som er copyrighttrollene som har gitt piratbevegelsen navnet sitt.

Uansett. For å gjøre en lang historie kort, så jobber Per på et identisk kontor som Rune. Det betyr at Simonsen ikke bare har engasjert en fyr som ikke tør/får stå fram med bilde og satt ham inn på et kontor på størrelse med en celle, den stakkars fyren er til og med ansatt hos de mest aggressive opphavsrettsdinosaurene i hele landet! Stakkars Per må sitte på «cella» si dag ut og dag inn (mens han ifølge artikkelen selv studerer juss. Juss-studenter skal studere, ikke måtte glo på et torrentprogram hele dagen!) samtidig som Simonsen Vogt Wiig tjener store penger på andres åndsverk.

Kan jeg i samme slengen få minne om at det er helt normalt og sosialt akseptert at musikere, de som faktisk skaper åndsverket som gjør at Simonsen ha råd til kontorer på Filipstad brygge/Aker brygge, lever under fattigdomsgrensa i dagens Norge?

Da jeg leste artikkelen fikk jeg vondt av «Per». Stakkars fyr. Derfor syns jeg alle som leser dette skal bidra til å gjøre hvertfall julemåneden litt triveligere for «Per». Send ham et julekort! Vis at det han kaller «fildelere» er over gjennomsnittet hyggelige mennesker.

Adressa er:
«Per»
c/o Simonsen Vogt Wiig AS
Postboks 2043 Vika
0125 Oslo

Dersom du vil stå på stortromma og levere julekortet eller kanskje en liten førjulsgave til «Per» holder han til her:

Filipstad brygge 1
0252 Oslo

(Obs: Det holder til et utall firmaer på Filipstad brygge 1, så det kan hende det er vanskelig å finne Simonsens kontorer, og ikke minst «Per»s. Som regel finner man noen hyggelige mennesker som kan forklare veien om man bare spør pent.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *