Min appell på Skeive Sørlandsdager

Hei, jeg heter Tale, og jeg er stortingskandidaten til Piratpartiet i Vest-Agder. Jeg har på meg en topp i dag, og på den står det en grov feil: «I am Bradley Manning». Det skal stå Chelsea.

Noen sier at Chelsea kom ut av skapet. Jeg sier at det ikke finnes noe skap. Det finnes en heterosexistisk norm som fører til diskriminering av LHBTI*-personer.
Vi pirater tenker skeivt. Vi kommer til å kjempe for ytringsfrihet til den aldri mer er trua. For for oss er ytringsfrihet mer enn retten til å si hva en mener. Det er retten til å uttrykke identiteten sin, uansett om en identifiserer seg som kvinne, mann, trans, cis, skeiv, bi, homofil, lesbisk, genderqueer eller noe helt annet. Der er vår fordømte rett å være oss selv, og slik skal det alltid være!
Og så må jeg få lov til å kommentere dette fantastiske arragnementet. For noe av det vakreste med LHBTI*-bevegelsen er stoltheten og de flotte regnbuefargene. Mye av denne stoltheten handler om trygghet. Ved å innføre overvåkingstiltak fjerner man den tryggheten selv om du kanskje mener du ikke har noe å skjule. Staten har ingen ting med om du er ung og usikker på seksualiteten din, og kikker på Skeiv Ungdomsnettsider, eller om du prøver å finne andre transpersoner å snakke med. For det skal være trygt å være skeiv må vi åpne opp i staten, ikke i privatlivet.
Thea kom bort til meg i sted og spurte hva vi vil gjøre for transpersoner. «Vi vil gjøre alt for dere», svarte jeg. Vi pirater slutter aldri å påpeke urettferdighet, og vi er imot all diskriminering av kjønn. For dagens kjønnsroller er sosiale konstrukter, og de begraver oss som personer og individer. Til syvende og sist handler det ikke om kjønn eller legning, det handler om hvem du er som menneske. Og dere som arrangerer Skeive Sørlandsdager er en fantastisk gjeng mennesker. Tusen takk. Og dere andre: Vær trygge. Vær stolt. Nå skal jeg slutte å snakke. Takk for meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *