35 år for å si ifra

I dag ble Bradley Manning dømt til 35 års fengsel fordi han sa ifra om krigsforbrytelser. I et demokrati skal man ikke kunne dømmes for å varsle om slike ugjerninger.

Dommen viser at det å verne om ytringsfrihet er viktigere nå enn noen gang. Vi må aldri finne oss i at noen knebles, trues eller fengsles fordi de sier ifra om urettferdighet. Ytringsfriheten er en av de viktigste frihetene vi har, og når den trues, er det også viktige grunnpilarer i demokratiet vårt som trues. For det å kunne si ifra, det er å kunne være med å bestemme. Og kan vi ikke få være med å bestemme, så kan vi heller ikke kalle sivilisasjonen vårt et demokrati.

Når vi sier ifra om urettferdighet er vi alle varslere, uansett hvor stor eller liten saken måtte være. Å si ifra er å ta ansvar for de rundt deg. Det skal være trygt å ta ansvar for de man har rundt seg, og ingen skal noen sinne ha lov til å nekte noen andre å ta det ansvaret.

Vern om hverandre. Vern om varslerne. Free Bradley Manning!

#freebrad
#freebrad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *